Отворена покана SU2019: Източният въпрос

Руен-SU12Eastern Question

Тематичната рамка за изданието на фестивала през 2019 е написана от основателя му Руен Руенов през юни 2011 г. Тя е посветена на паметта му, напомняйки за вечното търсене.

В традицията на фестивала за пърформанс арт Sofia Underground, тази отворена покана не функционира като конкурс, а предоставя възможност програмата да бъде селектирана след обсъждане на получените предложения с техните автори, коментирайки с тях отношението им към темата, както и избраната медия, независимо дали това е пърформанс арт или друга близка до нея. Тази не строго регламентирана област винаги предлага алтернативни и експериментални творби, както и предложения от артисти, които са рефлективни, сензитивни и откликващи към самата идея за изкуство.

Програмата на Sofia Underground 2019 ще се състои от следните два модула:
✖ Higher Ground – oбразователна програма – пост-теоретична конференция, фокусирана в съвременните форми на публично изкуство. Приемат се предложения за лекции, творчески работилници, презентации на проекти и артистични практики и всякакви форми на културен обмен.
Underground – пърформанс част – традиционно дълга и случваща се под или около Националния дворец на културата, както и в обществени пространства в София, придружена от прожекционна програма от видео творби, документации, арт филми и парти.

 

su19_open_call_preview

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Информация за участие:
Краен срок за изпращане на предложения: 30 ноември 2018 г.
Период на реализация на фестивала: краят на м. април 2019 г.

Получените предложения ще бъдат разгледани от кураторския екип на Sofia Underground, като резултатите ще бъдат ясни не по-късно от края на януари 2019 г. Одобрените кандидати ще бъдат лично уведомени.

 

Как да кандидатствате:
Изпратете преложение за участие – включвайки информация за предлагания пърформанс арт проект, творческа биография и/или портфолио – на имейл  2019@sofiaunderground.com, не по-късно от 30 ноември 2018 г.

В имейла, който изпращате, следва да включите:
– име на автора и формат на предложението за участие;
– прикачени файлове (биография и портфолио + описание на проекта):
(Моля, опишете продължителността на предлагания проект, както и спецификите  му, свързани с техническо обезпечаване и локация)
* за пърформанс арт проект: текстово описание и визуални материали, свързани с предложението
* за лекция/презентация/уъркшоп: кратко резюме и релевантни допълнителни материали

 

Имейл за въпроси и изпращане на предложения за участие:
2019@sofiaunderground.com

Можете да следите за актуална информация по поканата тук: https://www.facebook.com/events/2220949358125604/