2017. hundred / сто

 

сто/за сто/постер/програма/снимки/видео/места/партньори и приятели

 

 

sto-2

 

SOFIA UNDERGROUND сто
24 – 29 април 2017

 

сто / hundred
Създаден преди двадесет години и възроден преди десет, през 2017 фестивалът за пърформанс изкуство Sofia Underground фокусира темата си върху времето. Времето като сила, като фактор, или като проблем, но най-вече като въпрос от лично, обществено и артистично естество и абстракция.

Както преди, през април 2017 фестивалната програма включваше три части:
Higher Ground – oбразователна програма – пост-теоретична конференция фокусирана в съвременните форми на публично изкуство. Приемат се предложения за лекции, презентации на проекти и артистични практики и всякакви форми на културен обмен.
Overground – изложбена част – селекция от съвременни български автори от частни колекции ще обърне внимание на алтернативните форми на консумация и творчество и тяхното значение за развитието на сцената в страната.
Underground – пърформанс част – традиционно дълга и случваща се под или около Националния Дворец На Културата, както и в обществени пространства в София, придружена от прожекционна програма от видео творби, документации, арт филми и парти.

 

Sofia Underground Performance Art Festival е организиран от eXAF.org и Studio Dauhaus, в партньорство с Национален дворец на културата, Дом на киното и CUSH.bar, Посолство на Австрия в България, Полски културен институт, Културния център на СУ „Св. Кл. Охридски“, галерия „Аросита“, клуб HUNT и с подкрепата на Наградата „Гауденц Б. Руф“, Про Хелвеция, Гьоте-институт София, TimeHeroes, Ателие Пластелин, културен център Hangar (Барселона, Испания), Adam Mickiewicz Institute (Варшава, Полша), както и Harmonica, Dream House и kashon.bg.